Ekokampaamon palvelut

Kasvivärjäys

Kasvivärjäys on luonnollinen/erinomainen vaihtoehto synteettisille värjäyksille ja niille herkistyneille. Sekoitamme kasvivärit kuivatuista kasvijauheista. Kasvivärien pohjana käytetään hennaa, indigoa ja cassiaa. Lisäksi käytämme erilaisia yrttejä/kuivattuja kasveja hoitamaan hiuksia ja hiuspohjaa ja/tai vahvistamaan haluttua sävyä.

Kasviväri on kestoväri, väri kiinnittyy hiuksen pintaan ja kasvaessaan jättää pehmeän tyvikasvun. Väri syvenee hiuksissa pari päivää värjäyksen jälkeen, huomioi tämä. Saatat siis poistua kampaamosta hiukset hieman vihertävänä :) Kasvivärjäyksen lopputulos on kiiltävä, kauniin luonnollinen ja vivahteikas.

Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiuksia ja useamman asteen tummennus/voimakkaampi harmaiden peitto tarvitsee kaksoisvärjäyksen.

Vaikka käytössämme on puhtaat, tutkitut raaka-aineet, kasveillekin voi olla allerginen. Mahdolliset allergiat kannattaakin aina ilmoittaa.


Savivaalennus

Savivaalennus on ekologinen menetelmä vaalentaa hiuksia. Seoksessa käytetään savea, soodaa ja puhdasta mietoa peroksidia. Savivaalennuksella saadaan pehmeitä, luonnollisia lopputuloksia, kuin auringon vaalentamana. Savivaalennus voidaan tehdä parhaiten käsittelemättömään hiukseen, joko koko pään vaalennuksena tai raidoittaen. Permanentattuja tai muuten huonokuntoisia hiuksia emme vaalenna. Jos hiuksesi ovat kasvivärjätyt ja siinä on käytetty indigoa, vaalennusta ei voi tehdä lopputulokseen paljastuvan vihertävyyden takia. 


Energialeikkaus

Energialeikkaus aloitetaan rentouttavalla päähieronnalla, jonka jälkeen hiukset pestään. Varsinainen leikkaus on hyvin tarkka ja teknisesti tavoitteena on yhdistää eri pituuksia ja välttää kulmia. Hiukset leikataan kasvusuuntien mukaisesti, eikä niitä ohenneta. Tarkoituksena ei ole manipuloida hiuksia, vaan korostaa niiden omaa vahvuutta.  


Hiusten- ja hiuspohjanhoidot

Merilevähoito on hiusten ja hiuspohjan syväpuhdistaja. Se poistaa raskasmetalleja ja muita kertymiä, ollen myös hyvin kosteuttava ja ravitseva. Merilevä sisältää hiuksille tärkeitä mineraaleja ja kivennäisaineita, ihanteellinen siis myös vaalennetuille, ylikäsitellyille hiuksille. Myös luonnonkiharat hiukset tykkäävät merilevästä (CC-method).

Savihoito on myös puhdistava, hoitava, ravitseva ja talineritystä tasapainottava. Monipuolinen aine tämäkin.

Turvehoito tehdään aidolla suomalaisella luonnontuotteella. Turve sisältää lukemattoman määrän mineraaleja ja hivenaineita. Se aktivoi hiuspohjan verenkiertoa ja näin edistää hiusjuuren ravinnonsaantia edesauttaen hiusten kasvua. Erinomainen mm. psoriasiksen hoitoon sekä ärtyneelle, kutiavalle hiuspohjalle.

Teemme myös voidepohjaisia hoitoja, mihin lisäämme yrttejä/kasveja/kasviöljyjä hoitamaan, ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia ja hiuspohjaa.

Näihin hoitoihin voi hyvin yhdistää rentouttavan intialaisen päähieronnan.


Intialainen päähieronta

Hierontaa suositellaan stressaantuneille, rentoutukseen ja kaikille jotka kaipaavat hetken hemmottelua arjen kiireiden keskellä. Hieronta suoritetaan istuen, vaatteet päällä. Alkuperäisessä hieronnassa hierottiin ainoastaan päätä ja hiuksia. Nykypäivänä siihen on lisätty ns.stressipesu eli valinnan mukaan käsitellään hartiat, niska, olkapäät ja kasvot.

Hieronta ei sovi jos olet sairastunut , vahvalla lääkekuurilla tai päihtynyt/krapulassa.