Ekokampaamon palvelut

Kasvivärjäys

Kasvivärjäys on luonnollinen/erinomainen vaihtoehto synteettisille värjäyksille ja niille herkistyneille. Sekoitamme kasvivärit kuivatuista kasvijauheista. Kasvivärien pohjana käytetään hennaa, indigoa ja cassiaa. Lisäksi käytämme erilaisia yrttejä/kuivattuja kasveja hoitamaan hiuksia ja hiuspohjaa ja/tai vahvistamaan haluttua sävyä.

Kasviväri on kestoväri, väri kiinnittyy hiuksen pintaan ja kasvaessaan jättää pehmeän tyvikasvun. Väri syvenee hiuksissa pari päivää värjäyksen jälkeen, huomioi tämä. Saatat siis poistua kampaamosta hiukset hieman vihertävinä :) Kasvivärjäyksen lopputulos on kiiltävä, kauniin luonnollinen ja vivahteikas.

Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiuksia ja useamman asteen tummennus/voimakkaampi harmaiden peitto tarvitsee kaksoisvärjäyksen.

Vaikka käytössämme on puhtaat, tutkitut raaka-aineet, kasveillekin voi olla allerginen. Mahdolliset allergiat kannattaakin aina ilmoittaa.


Savivaalennus

Savivaalennus on ekologinen menetelmä vaalentaa hiuksia. Seoksessa käytetään savea, soodaa ja puhdasta mietoa peroksidia. Savivaalennuksella saadaan pehmeitä, luonnollisia lopputuloksia, kuin auringon vaalentamana. Savivaalennus voidaan tehdä parhaiten käsittelemättömään hiukseen, joko koko pään vaalennuksena tai raidoittaen. Permanentattuja tai muuten huonokuntoisia hiuksia emme vaalenna. Jos hiuksesi ovat kasvivärjätyt ja siinä on käytetty indigoa, vaalennusta ei voi tehdä lopputulokseen paljastuvan vihertävyyden takia. 


Energialeikkaus

Energialeikkaus on rentouttava, tasapainottava, mutta myös energisoiva kokonaisvaltainen hoito, joka puhdistaa kehoa ja mieltä. Energialeikkaus perustuu teknisesti hyvin tarkkaan ja selkeälinjaiseen hiustenleikkaukseen. Tämä takaa sen, että hiukset pysyvät mallissaan erittäin hyvin ja leikkausvälikin voi olla pidempi. Hiukset leikataan kasvusuuntien mukaisesti, eikä niitä ohenneta. Tarkoituksena ei ole manipuloida hiuksia, vaan korostaa niiden omaa vahvuutta, hiukset saavat elää omaa luonnollista elämäänsä. Energialeikkaus aloitetaan intialaisella päähieronnalla, jonka muodostaa sarja hierontaliikkeitä joilla käsitellään selkää, hartiaseutua, niskaa ja pään aluetta sekä painellaan ja hierotaan ylävartalon, ja pään akupisteitä ja kasvojen heijastealueita. Jokainen ekokampaaja tekee omanlaisensa energialeikkauksen. Jos yhtään tuntuu kiinnostavalta, tule kokeilemaan!


Hiusten- ja hiuspohjanhoidot

Merilevähoito on hiusten ja hiuspohjan syväpuhdistaja. Se poistaa raskasmetalleja ja muita kertymiä, ollen myös hyvin kosteuttava ja ravitseva. Merilevä sisältää hiuksille tärkeitä mineraaleja ja kivennäisaineita, ihanteellinen siis myös vaalennetuille, ylikäsitellyille hiuksille. Myös luonnonkiharat hiukset tykkäävät merilevästä (CC-method).

Savihoito on myös puhdistava, hoitava, ravitseva ja talineritystä tasapainottava. Monipuolinen aine tämäkin.

Turvehoito tehdään aidolla suomalaisella luonnontuotteella. Turve sisältää lukemattoman määrän mineraaleja ja hivenaineita. Se aktivoi hiuspohjan verenkiertoa ja näin edistää hiusjuuren ravinnonsaantia edesauttaen hiusten kasvua. Erinomainen mm. psoriasiksen hoitoon sekä ärtyneelle, kutiavalle hiuspohjalle.

Teemme myös voidepohjaisia hoitoja, mihin lisäämme yrttejä/kasveja/kasviöljyjä hoitamaan, ravitsemaan ja suojaamaan hiuksia ja hiuspohjaa.

Näihin hoitoihin voi hyvin yhdistää rentouttavan intialaisen päähieronnan.


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on vanha Intiasta lähtöisin oleva, rentouttava ja miellyttävä, stressiä poistava kokemus. Hieronta muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselkä, hartiaseutu, olkavarret ja pää tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Hieronta tapahtuu asiakkaan ollessa istualtaan ja vaatteet päällä. Hieronta lisää verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt verenkierto hiuspohjassa vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Perinteiseen intialaiseen päähierontaan kuuluu luonnonmukaisten öljyjen käyttö. Öljyillä on parantavia ja hoitavia vaikutuksia. Niitä voidaan siis käyttää erilaisten hiusten ja hiuspohjan ongelmiin. Hieronnassa käytetään myös eteerisiä öljyjä. Näiden tuoksut kanavoituvat kehoon ihon, hengitysteiden ja hajuaistin kautta. Ne vaikuttavat mielialaan ja tunnetiloihin mm. rauhoittavasti, rentouttavasti tai virkistävästi. Hierontaa suositellaan stressaantuneille, rentoutukseen ja kaikille, jotka kaipaavat hetken hemmottelua arjen kiireiden keskellä.

MUISTA JUODA PALJON VETTÄ HOIDON JÄLKEEN!

Esteitä hieronnalle:

  • aivoverenkiertohäiriöt

  • infektio, kuume

  • migreeni tai kova päänsärky

  • syöpä tai muu vakava sairaus

  • liian korkea tai matala verenpaine

  • kaularankavamma tai päävamma

  • tuore onnettomuus, vamma tai leikkaus

  • paikallinen tulehdus tai ihosairaus hierottavalla alueella

  • humala/krapula

  • raskauden ensimmäinen kolmannes (mahdollisesti kevyempi hieronta)